• 0342 317 1500 / 01

EKUAL anlaşması dışında kalan Tematik Koleksiyonlar , Birincil Koleksiyonlar ve Artstor veri tabanı 30 Haziran 2021 tarihine kadar ücretsiz erişim açılmıştır.

Artstor: Artstor, akademisyenlere ve öğrencilere disiplinin sınırlarının ötesinde geniş bir konu yelpazesinde eksiksiz bir görüntü kaynağı sağlar. 2,5 milyondan fazla görüntüden oluşan (ve her geçen gün büyüyen) yaklaşık 300 koleksiyonda, Smithsonian’dan Yerli Amerikan sanatı, Louvre’dan hazineler ve Ayasofya’nın panoramik, 360 derecelik manzaraları gibi materyaller, kullanımı kolay tek bir kaynakta incelenebilir

Erişim bağlantısı: https://library.artstor.org/

Global Plants: Bu alanda çalışan kişilerin katkılarıyla hazırlanmış ve botanik, ekoloji ve koruma çalışmaları konularındaki öğretim ve araştırmalar için temel bir kaynaktır. İçeriğinde yüksek çözünürlüklü numunelerin yanı sıra referans çalışmaları ve yazışmalar, günlükler, resimler ve fotoğraflar gibi birincil kaynaklar dahil olmak üzere iki milyondan fazla nesne bulunmaktadır.

19th Century British Pamphlets: Britanya’nın 19. yüzyıl müzakerelerinin ve ihtilaflarının arkasında yatan politik ve sosyo-ekonomik konuları, evrensel oy hakkı, sömürgecilik ve eğitim reformu gibi konuları kapsayan dokuz alt koleksiyon halinde sunmaktadır. İçeriğinde ilanların, bilgi notlarının, karikatürlerin, diyagramların ve haritaların, gravürlerin, mektupların, dilekçelerin ve portrelerin de olduğu 25.000’den fazla pamplet bulunmaktadır.

Struggles for Freedom: Southern Africa: İyon altı Güney Afrika ülkesindeki sömürge yönetimi, sürgünlerin dağılımı ve uluslararası müdahale gibi konuları ele alan bağımsızlık hareketlerini belgelemektedir. İçeriğinde sözlü tarihler, konuşmalar, milliyetçi yayınlar, tamamen dijitalleştirilmiş kitaplar ve pampletlerin de bulunduğu 20.000’den fazla belge bulunmaktadır.

World Heritage Sites: Africa:  Afrika mirası sit alanlarının ve kaya sanatı sit alanlarının görsel, bağlamsal ve mekansal belgelerini bir araya getirmektedir. İçeriğinde fotoğraflar, 3D modeller, GIS veri setleri, sit alanlarının planları, uydu fotoğrafları, kazı raporları, gezi günlükleri ve diğer akademik materyaller dahil 50.000’in üzerinde belge bulunmaktadır.

Erişim Linki: www.jstor.org

Security Studies JSTOR Security Studies: (Güvenlik Çalışmaları) Dünya çapındaki perspektifleri kapsayan, uluslararası ve ulusal güvenlik sorunları ve dış politika konularında akademik ve politik araştırmaları bir araya getirmektedir. Bu disiplinlerarası kaynak, kütüphaneciler, akademisyenler ve politika araştırmacıları ile işbirliği içinde ve akademisyenler ve profesyonellerden oluşan bir danışmanlık grubunun rehberliğinde oluşturulmuştur.

jstor.org/security-studies/

Lives of Literature JSTOR: Temel edebi akımlarla ilişkili yazarların ve metinlerin derinlemesine incelendiği akademik dergileri bir araya getirir. Bu kaynak, Edebiyat müfredatı için kritik öneme sahip yazarlar ve metinler üzerine ileri düzeydeki edebi çalışmaları ve disiplinler arası araştırmaları desteklemektedir. Koleksiyon, bir yazarı veya metni başlangıç noktası olarak alan dergilere odaklanarak, kapsamlı bir çalışma için bilimsel kaynak ihtiyacını ve birçok kurumda müfredat kapsamında tek tek ele alınan yazarlarla ilgili dersleri destekler.

Kütüphaneciler ve akademisyenlerle işbirliği içinde geliştirilen Lives of Literature, tamamı JSTOR’a yeni eklenen yaklaşık 100 süreli yayın içerecektir. Önemli konu başlıkları: Orta Çağ Yazarları & Metinleri, Yenilikçi Yazarlar, Victoria, Edward Dönemi Yazarları & Gotik Yazarlar, Edebiyat Kuramcıları Koleksiyonu

about.jstor.org/livesoflit