HAKKIMIZDA

Kütüphanemiz ODTÜ Gaziantep Kampüsü Makine Mühendisliği Bölümüne bağlı olarak bir şeflik şeklinde kurulmuştur

• İlk hazırlıkları tamamlanan kütüphane 1 Ekim 1973'te eski Fidanlık Binasında açılmıştır.
  • ODTÜ Ankara Kütüphanesindeki ana kütüphanecilik prensipleri, sınıflandırma sistemi (LC Library of
    Congreess) ve diğer kural (AACR2 kataloglama kuralları) ve kaideler esas olarak benimsenmiştir.
  • Başlangıçta ODTÜ Ankara Kitaplığından 587 adet kitap temin edilmiş ve 183 adet kitapta ilk etapta
    yurt dışına sipariş edilmiştir. Ayrıca 2 Ansiklopedi serisi ve bazı bibliyografik kaynak mahiyetindeki kitaplarında
    bulunduğu 43 adet kitap ODTÜ Ankara Kütüphanesi tarafından hediye edilmiştir. Daha sonra Türkiye
    içinden ve dışından yapılan siparişler hızlandırılarak 1 Mart 1974 tarihinde cilt sayısı 1400'e yükselmiştir.
  • 10 Mayıs 1974'te ODTÜ Gaziantep Kampüsünün Dekanlık haline getirilmesi ile Kütüphane Şefliği doğrudan Dekanlığa bağlanmıştır.
  • Mütevelli Heyeti'nin 9 Temmuz 1976 tarihli kararı ile Kütüphane Müdürlük haline getirilmiştir.
  • Kütüphane 11 Kasım 1978 tarihinde Makine Mühendisliği Bölümü giriş katına taşınmıştır.
  • Haziran 1987 tarihinde ODTÜ'den ayrılarak Gaziantep Üniversitesi olarak kuruluşundan bu yana Üniversite Merkez Kütüphanesi olarak faaliyetini sürdürmektedir.
  • Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 27.3.1995 tarihinde idari ofislerinin, Haziran 1995 tarihinde de Okuyucu Hizmetlerinin taşınmasıyla 14.7.1995 tarihinden itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.
  • 2000 yılında alınan BLISS Kütüphane Otomasyon Programı sayesinde katalogunu bilgisayar ortamına
    aktarmış. Bu sayede de internet üzerinden e-katalog hizmeti sunmaya başlamıştır
  • 2008 yılı sonunda BLISS kütüphane otomasyon programı YORDAM Kütüphane otomasyon programı ile değiştirilmiştir.

Çalışma Saatlerimiz
Akademik Dönem
Hafta içi : 08:00-22:00
Hafta Sonu : 10:00-18:00

Tatil Dönemi

Hafta içi : 08:00 - 17:15

Kütüphanemiz Ankos - Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu ve TÜBİTAK Ekual - Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı üyesidir.
~Tasarım: G.Ü. Bilgi İşlem WebGrubu